hulladékkezelés tartálytisztítás szolgáltatások

Tárolótartályok műszaki vizsgálata, megszüntetése, engedélyeztetése

A tárolótartályok vizsgálatára a gyártás során, illetve üzemelő tartályok ismételt felülvizsgálatakor kell sort keríteni. Az alábbiakban felsorolt vizsgálatokat minden esetben meg kell, hogy előzze egy vizuális vizsgálat. Így kiszűrhetők a durva felületi hibák a még költségesebb vizsgálatok elvégzése előtt. A vizsgálati felületeket jól elő kell készíteni, mert az előkészítés minősége nagyban befolyásolja a vizsgálatok pontosságát.
Az időszakos felülvizsgálat során kulcskérdés a tartály tömörségének az ellenőrzése, a korróziós falfogyás feltérképezése illetve a leginkább igénybe vett hegesztési varratok (varratszakaszok) repedésvizsgálata.

Tartályvizsgálatok során a következő módszereket alkalmazzuk:

UH vizsgálat:  A korróziós falfogyás feltérképezését szisztematikusan, megfelelő sűrűséggel elvégzett ultrahangos falvastagság méréssel lehet megoldani.

Vákuumos vizsgálat: Duplafenekű tartályoknál az alsó fenéklemez közvetlenül nem vizsgálható. Állapotára a két fenékrész közötti tér vákuumos vizsgálata adhat információt.tartály vizsgálat

Vákumbox-os vizsgálat: A tartály hossz és körvarratainak (sarokvarratainak), valamint csomópontjainak vizsgálatára szolgál.

Penetrációs és mágnesezhető poros vizsgálat: Repedésvizsgálat végzése, lehetőleg mindkét oldalon, és a hegesztések mentén 5-5 cm szélességben.

Örvényáramos vizsgálat: A fenéklemezről tökéletes áttekintő képet mutat a fogyások mértékéről.

A hiba jellegétől függően a tartályok technológiai szerelését is elvégezzük. (hegesztés nélküli)

Megfelelő képesítéssekkel rendelkező tartályvizsgáló szakembereink, hosszú évek vizsgálati tapasztalataival rendelkeznek, magyarországi ügyfeleinknél (MOL, TEVA, TVK, ÖMV tulajdonú cégeknél) állandó megbízásokkal rendelkezünk.


A tartályvizsgálatokon kívül vállaljuk tartályok megszüntetését, szabványszintre hozását, illetve engedélyeztetési eljárás lefolytatását is.

 

Kérdés vagy árajánlat kérése esetén keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén!